Marmelad på maskrosor
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 70 maskrosor, kronblad
  • 12 citroner, citrusköttet
  • 130 g äppelpektin, eller två rivna äpplen
  • 1500 g socker
  • 15 citroner, zezten (skalet)
  • 1850 g vatten
  • 1100 g citronsaft
  • 170 maskrosor, kronblad 2 citroner, citrusköttet 30 g äppelpektin, eller två rivna äpplen 500 g socker 5 citroner, zezten (skalet) 850 g vatten 100 g citronsaftPlocka kronbladen från maskrosorna väl så att inte grönt kommer med, då blir det beskt. Skala citronen och tärna köttet i mindre bitar. Använder du äpple så river du det på rivjärn. Använder du pektin blandar du det med sockret. Koka upp allt utom socker/pektinet. Häll i sakta under omrörning. Låt puttra, småkoka i ca 30 minuter. Ta sedan av, mixa om du vill och tycker det är obehagligt med kronbladen. Häll på rena sterila varma burkar och förvara i kylen. God på mackan, till pannkakan eller till osten.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.