Vänd sist i vinbären och häll upp smeten i formen. Garnera med siktad florsocker och vinbär. Kladdkaka med vit choklad, havssalt och rödavinbär200 g margarin eller smör200 g vit choklad (jag använde Guido Castagna)1. 5 tsk mellangrovt havssalt (av mellangrovt blir det en härlig kontrast till söt vit choklad)2 dl vinbär blandade med 1 msk strösockerSmörj och bröa en rund form med avtagbar botten. Sätt ugnen på 175 grader. 2 dl vinbär
Lägg vinbärsklasarna i en syltgryta och häll på vattnet ochkryddorna. Häll upp på små varma glas. Rör ner sockret så att det smälter och koka sakta utanomrörning i 10-15 minuter eller tills saften håller geléprov (ta litegelé på en sked och luta svagt, rinner gelén trögt är den klar)
Det kan hända att jag kanske bakar en kaka också, som jag kan ta med till jobbet, och kanske en vinbärspaj som vi kan kalasa på vid ett senare tillfälle
Så vi kokade saft på förra årets skörd. Ingredienser1,4 kg körsbär1 kg vinbär (vi hade både röda och vita)0,7 kg rabarber13 dl socker12 dl vattenAtamonGör så här. Koka vinbären med 5 dl vatten i 10 minuter och mosa dem också. 1 kg vinbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.