Bryn löken så den blir mjuk och tillsätt vitlöken som får bryna med en liten stund. Tillsätt övriga ingredienser, se till att vattnet täcker potatisen och låt får puttra under lock i ca 1 timme eller tills potatisen är klar
Låt detta fräsa med en kort stund. Skölj och strimla purjon och fänkålen. Skala och hacka löken. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig
Servera med Milda Vaniljvisp eller blanda Milda Vaniljvisp och Milda Visp för en mindre söt sås. Skala äpplena, skär bort kärnhuset och dela i små bitar
Koka upp grädde, saffran, honung och smör. SAFFRANS TRYFFEL MED PÄRON OCH KONJAK. Men så satt jag och googlade runt häromkvällen och dök ju rakt in på sockerrus blogg
Tillsätt potatisen, saffran, och buljongen samt buljongtärningen. Slutligen höftar jag ihop en soppa som framförallt är inspirerad av det recept jag fick på Fond i Göteborg för flera år sedan, servitören som såg att jag gillade soppan kom tillbaks med instruktioner från kocken (här snackar vi service) som bland annat bestod i att endast använda den vita delen av purjolöken och blanda ner vispad grädde innan servering
Nu när jag var sjuk kunde jag till ochmed ta två. När jag bestämde mig för att ge upp och gå hem från jobbet i torsdags eftermiddag fick jag en liten söt post it av en av våra rara sköterskor, Marie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.