Det här är min variant av en underbar marockanskkycklingrätt (tillagad i den nordafrikanska grytan tagine), som jag åt på matmarknaden Le Marché des Enfants Rouges i Paris för några år sedan
Bryn löken så den blir mjuk och tillsätt vitlöken som får bryna med en liten stund. Tillsätt övriga ingredienser, se till att vattnet täcker potatisen och låt får puttra under lock i ca 1 timme eller tills potatisen är klar
När det sen är dags för servering stek kycklingenmed skinnsidan neråt så det blir knaprigt, vänd sen och stek på andra sidan så det får lite färg där med
Servera det sedan gärna medris, eller som jag med matvete och njut av att känna dig lite spansk. Lägg sen till sist tillbaka kycklingenoch garnera med persilja
Servera den krämiga parmesankycklingen tillsammans medrisoch broccoli. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tillsammans medkycklingstrimlorna tills kycklingen får lite färg och blir helt genomstekt
Kycklingmed citron ocholiver, smaklig måltid. Egentligen så vet jag inte varför detta skulle vara Grekisk mat, men kycklingoch citron, oliveroch vitlök det känns Grekiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.