Med anledning av detta bjuder jag idag på en av mina absoluta favoriter från min kurs i Matiga sallader som jag höll för några år sedan – Marockansk blomcoussallad med harissakikärtor, aprikoser och saltrostade mandlar
Hemma hos äter vi den i marockansk stil med bröd men den går lika bra att äta med ris eller bulgur. Smidigast är det att tillaga den med tryckkokare, använder du en vanlig kastrull tar det lite längre tid
Jag fortsätter laga rätter ur Marocko på ett fat och sist blev det en marockansklammgryta (som egentligen skulle vara medaprikoser och mandel, men i all hast glömdes det bort
Smaka av med ev mer salt. Servera grytan tillsammans med bulgur toppat med apelsinklyftor. Hetta upp en stor kastrull eller gryta med 1 msk olja och 1 msk smör. Efter 1 tim lägger du i aprikoserna. 125 gram osvavlade aprikoser. 2 st medelstora morötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.