Förra veckan gjorde jag Maskrossirap. Lite maskrossirap till ostkexen Maskrossirap. Nu går vi in i den där sylta/safta-perioden och jag tycker det är superroligt att testa göra sylt/saft/marmelad på nya frukter och bär
När man väl har smakat maskrossirap så förstår man väl varför den kallades fattigmans honung i gamla tider… för det är just honung den söta blomstersirapen smakar
Förra veckan gjorde jag Maskrossirap. Lite maskrossirap till ostkexen Maskrossirap. Nu går vi in i den där sylta/safta-perioden och jag tycker det är superroligt att testa göra sylt/saft/marmelad på nya frukter och bär
Sedan traskade vi glada och trötta tillbaka till skolan för att koka maskrossirap. Jag var så fascinerad över att ett ogräs kunde bli något så gott, det fastnade verkligen och jag har sedan dess velat göra mer maskrossirap, så gissa om jag var glad när jag för några (Läs
honung, maskrossirap eller agavesirap och lägg gärna i en tunn skiva. Jag blandade i lite av min hemmagjorda Maskrossirap i tevattnet och det blev kanongott
När jag skrev om maskrossirapen fick jag frågan om ett våffelrecept att avnjuta ihop med sirapen. Vi har ganska nyligen skaffat oss ett våffeljärn och lyckades i samband med det lägga vantarna på ett fantastiskt våffelrecept
Rör ut jästen i det kalla vattnet, blanda ner salt och maskrossirap. 25 g jäst / 4 dl kallt vatten / 1 msk flingsalt / 0,5 dl maskrossirap (eller flytande honung) / 3 dl grahamsmjöl / 7-8 dl vetemjöl / 100 g rumsvarmt smör. / 0,5 dl maskrossirap
Recept finns HÄR, men jag måste erkänna att jag bytte ut honungen mot maskrossirap. Förra året bakade jag en hel del bröd med hemgjord vildjäst av russin, nu blev jag så himla sugen igen
Exempelvis kan man göra egen flädersirap eller maskrossirap. For all my english speaking followers, click "translate" on the left side of my blog and you'll get somewhat of an idea what I'm talking about
De kombinationer jag prövat hittils är äpplen & russin, morötter & honung, valnötter & maskrossirap och pumpa & havssalt som jag hade i idag och alla passar lika bra
Till detta serverar jag en squash fräst i olivolja och timjan samt fint skivade päron som jag ringlade fin maskrossirap från Åre Mathantverk över, det gifte sig otroligt fint i munnen
torsdag, den 15 januari 2015, kl. 08. 11Recept. Havremjölk. Godmorgon. Idag serverar vi vår morgongröt (alltså, Viktor har fortfarande semester - så lyxigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.