Maskrossirap
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1/2 l maskrosblommor eller maskrosblomblad
  • 11/2 l vatten
  • 11 l socker
  • 1 ev citronzestBörja med att skaka och skölj blommorna för att få bort eventuella småkryp
  • 1 Antingen kan du plocka av alla gula små blad från blommorna och göra honungen på dessa eller så kokar du hela blommorna. Det senare ger en lite beskare honung medan det förra är lite mer jobb.
  • 1 Koka upp blommorna/blombladen i vattnet i en kastrull och låt puttra ca 20 min. Här kan du också ha med citronzest om du önskar.
  • 1 Låt sedan vätskan stå och dra tills den svalnat innan du silar den genom en saftsil och häller tillbaka saften i kastrullen.
  • 1 Blanda med sockret och låt koka tills det fått en lagom trögflytande honungsliknande konsistens. Det tar ca 1 timme. Observera att den blir trögare när den svalnar så testa dess konsistens på t.ex. ett fat du haft i frysen.
  • 1 Häll upp i fina burkar och njut.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.