En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Skär kakan i smala bitar och servera med grädde och färska bär
Vispa några minuter med elvisp till du fått en fin jämn smet. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Det jag visste från början var att jag ville garnera med choklad-fingrar men sen satt jag och googlade tårtfyllningar och till slut bestämde jag mig för hallonmousse (för att få lite syrlighet) ochkolagrädde (för pappa älskar kola)
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Jag läste boken när vi hade köpt in den till eleverna på skolan. Till efterrätt gjorde vi en otroligt god chokladtårtamed tryffelglasyr och rostade pinjenötter
endast hälften av dessa ingredienser räcker för chokladtårtan). Tillsätt mjölk, smält smör, ägg och vanilj till mjölblandningen och blanda ihop på medelhög hastighet tills väl kombinerat
Om du inte tycker det verkar snabbfixat, så prova att göra en moussefylld tårta med smörkräm, sockerpastatäcke och skulpterade dekorationer och jämför så får du se vad jag menar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.