Börja med chokladbollssmeten. Häll smeten i formen och var noga med att platta ut smeten mot kanterna hela tiden så att det inte bildas några luftfickor
Njut av din bananglass som den är eller med en god topping. Skiva bananer, frys in skivorna. Lägg de frysta bananskivorna i en matberedare och mixa tills konsistensen liknar glass
I helgen som var bakade jag en cheesecake med två fyllningar, en bärfyllning och en med smaka av citron, som jag kan rekommendera, både god och lätta att baka
Det här inlägget är i samarbete med Nordic Ware Scandinavia. Jag har länge varit sugen på att baka med ricotta efter att mitt pinterest-flöde fullkomligt svämmat över med ricotta-bakverk den senaste tiden (försöker Pinterest säga mig något, tro
Ingredienser Portioner. ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg mandlar och strösocker i en matberedare med lock och mixa tills mandeln börjar kännas slät och fin, eventuellt kan man behöva tillsätta lite vatten om den känns för torr
Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i äggsmeten tillsammans med smör- och kakaoblandningen. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten och häll i smeten i formen
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Häll över det i en annan bunke, krama ur vatten ur gelatinbladet och lägg i tillsammans med smöret och rör runt och låt svalna
) Till efterrätt jag gjorde chokladkolapajen som jag fick smaka på i form av små tarteletter när jag var på presseventet med Dansukker och Daniel Roos för ett par veckor sedan
Vispa äggvitor och en nypa salt till ett vitt löst skum i en rostfri bunke. Blanda kondenserad mjölk, citronsaft och citronskal med en slickepott i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.