Smält margarinet i en kastrull på svag värme och lyft bort den från plattan. FiskgratängDu behöverFisken400-600 g djupfryst torskfiléer eller liknande2 krm salt1-2 tsk knorr fiskkryddaPotatisen500 g kokt potatis1 dl mjölk1 st äggula½ tsk salt1 krm vitpepparGratängsås3 msk margarin3 msk vetemjöl2 dl mjölk1,5 dl vatten½ fiskbuljongtärning4 msk matlagningsgrädde2 st äggulor2 krm salt1 krm vitpepparGör så härSätt ugnen på 200 grader och smöra en ugnsform. 4 msk matlagningsgrädde
Kör färsen i en matberedare med gulorna, salt och peppar. Senaste middagen herr Mårtensson lagade till från boken tänkte vi bjuda er på här i dag, en klassisk husman som har fått en liten "Make-Over" och fått se sin huvudingrediens utbytt
Må så vara att det kräver att du har tillgång till en någorlunda kraftfull mixer eller matberedare, men bortsett från det så är detta inte svårare än att steka pannbiff
Vad tråkig jag är för att jag inte håller er up to date med matlagningen här hemma hos mig. Tillsammans med det lagade jag en gudomlig hallonsås, passade perfekt med ankan, receptet tog jag härifrån
Wokpannan blev trendig och asiatisk mat dök upp så smått. Tonfisksallad baserad på ris, piffad med frysblandning av paprika, ärtor och majs, var vardagsmat, liksom rostbiff och potatissallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.