400 g
färs på vit fisk, vi använde torsk (bäst blir det om fisken inte har varit frusen innan eftersom smeten då gärna blir för blöt) Har du inte fiskfärs så kör du fiskbitarna antingen i en kvarn eller i en mixer.
2
äggulor
3 dl
vispgrädde
salt och peppar
250 g
gröna ärtor
1-2 schalottenlökar,
fint hackad
½-1 citron,
rivet skal och pressad saft efter eget tycke och smak
Om det inte hade varit för att Sara på bloggen Cookie Crumble hade twittrat om att hon skulle laga havetsWallenbergare - ja, då vete sjutton vad som hade serverats till middag hos oss denna kväll
Jag kände mig extra pressad, eftersom havetswallenbergare är O. Han fick sin wallenbergare i ett hamburgerbröd med lite grönsaker till (lite fusk nästan
Dela fisken i bitar. Mixa samtliga ingredienser och låt svälla i 5 min. Stek 8 biffar. Servera med potatismos, gröna ärter, riven pepparrot, pressgurka och smält smör
En laxvariant på den äkta wallenbergaren. Servera med potatismos och pressgurka. När färskpotatisen kommer är en ljummen potatissallad gott som variation
Gillar ni fisk precis som jag kanske jag kan fresta med ett recept på wallenbergare gjorda på torsk. Havetswallenbergare (2 pers). Joanna Havetswallenbergare (2 pers)
Här är ett tvättäkta recept på perfekta Ungerska Lángos, dvs ett friterat bröd med fyllning på. Idag har jag valt att göra den med två olika fyllningar, en vanlig maträtt på festivaler och diverse tillställningar
Smält margarinet i en kastrull på svag värme och lyft bort den från plattan. Här kommer receptet till en mycket god fiskgratäng som älskas av dem flesta
•Lägg färsen i en skål. •Kärna ur och finhacka chilin samt dill och gräslök. •Blanda resterande ingredienser och cirka hälften av grädden (ska vara ganska lös men ska samtidigt kunna formas till biffar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.