Alltid när jag lagat thaisoppa hemma hör jag mmm-en redan från övervåningen. Här har ni min bästa soppa, Tom Kha Gai, men gjord på tofu istället för kyckling
En tom kha gai innehåller traditionellt en hel radda med fler ingredienser. Variera gärna proteinet också, med skaldjur (tom kha thale), svamp (tom kha het), fläskkött (tom kha mu) eller tofu (tom kha taohu)
Tom kha gai var jag sugen på, så Tom kha gai skulle det bli. En snabb titt på ingredienslistan för Thaimat brukar räcka för att snabbt avfärda middagsplanerna, men för Tom kha gai (min absoluta favoriträtt under Thailandsvistelserna) krävdes det inget större planerande, däremot så bytte jag ut citrongräset mot citronskal – visserligen inte det minsta likt men lika gott blev det för det
Tom Kha Gai 4 portioner. Tom Kha Gai 4 portioner. Älskar den här soppan. Kokosmjölk, lime, chili och koriander tillsammans med ingefära (eller galangal om du lyckas hitta detta) och kyckling ger en smakrik och härlig soppa
För att stilla den allra värsta saknaden lagade fru M till en av landets säkert mest välkända soppor, Tom Kha gai, till middag för så snäll och omtänksam är hon
Älskar den här soppan. Kokosmjölk, lime, chili och koriander tillsammans med ingefära (eller om du lyckas hitta det, galangal) och kyckling ger en smakrik, krämig soppa
Tom kha tofu. 1. Skala och riv vitlök och ingefära. Koka ihop kokosmjölk, vatten, vitlök, ingefära, grönsaksbuljong, socker, chiliflakes och soja i en kastrull i ca 5 minuter
tom kha gai. Middagen står på bordet på 5, max 10 minuter och jag misstänker att receptet är en väldigt förenklad version på en klassisk tom kha-soppa, men lika glad för det är jag. Tom kha tofu (4 port
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.