En tomkhagai innehåller traditionellt en hel radda med fler ingredienser. Variera gärna proteinet också, med skaldjur (tomkha thale), svamp (tomkha het), fläskkött (tomkha mu) eller tofu (tomkha taohu)
En snabb titt på ingredienslistan för Thaimat brukar räcka för att snabbt avfärda middagsplanerna, men för Tomkhagai (min absoluta favoriträtt under Thailandsvistelserna) krävdes det inget större planerande, däremot så bytte jag ut citrongräset mot citronskal – visserligen inte det minsta likt men lika gott blev det för det
blomkål, zucchini, paprika, tomat, ris osv). Jag har varit i Thailand och ätit ”the real thing” - i princip varje dag under mitt två veckor långa besök i landet
En enkel och het soppa med kyckling. 1/2 grillad kyckling eller 2 färdiga kycklingfiléer1 morot1 purjolök1 msk vetemjöl4 dl vatten2 hönsbuljongtärningar5 dl lätt kokosmjölk1 tsk riven färsk ingefära1 tsk sambal oelekrivet skal och saft av 1/2 limeSkär kycklingen i strimlor
For this gai yang (ไก่ย่าง) to be at its finest, it’s best to marinate the chicken overnight and grill it the next day, but if you don't have the time, marinate the chicken for at least a few hours
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.