2 dl
vitt vin (eller vatten med lite vitvinsvinäger i)
400 g
kalamataoliver utan kärnor (1 burk)
4 port
couscous
grönsallad eller tomatsallad
1 hel
färsk kyckling 3 klyftor vitlöksklyftor ca 0,5 dl olivolja 3 sardellfileer i olja 1 kruka timjan salt och nymalen svartpeppar ev lite färsk chili 1 citron, ekologisk 2 dl vitt vin (eller vatten med lite vitvinsvinäger i) ca 400 g kalamataoliver utan kärnor (1 burk)
Till servering4 port couscous grönsallad eller tomatsallad
Allting får en frisk och fräsch smak tack vare citronoch färsk timjan. Bara att slänga allt på en plåt och låta det svettas i ugnen en stund, svårare än så är inte den här rätten – det gillar vi
Kyckling medcitronocholiver, smaklig måltid. Garnera medcitronoch servera med potatis. Efter en härlig dag med barn och barnbarn så äter L och jag grekisk inspirerat, i morgon blir det mera snickeri hos sonen
Skiva löken och bryn den i rapsoljeblandningen på medelvärme. Bryn kycklingbitarna i lite rapsolja på ganska hög värme i en stor stekpanna/gryta med lock
Börja med att marinera oliverna i lite olja, citronsaft, vitlök, oregano. Ta ut dem ur kastrullen och stek sedan lök (1st), tillsätt krossade tomater (jag använde 4 färska) och lägg i kycklingarna (1 pkt på 4 st) och olivröran
Utmaningen för februari är pizza/pasta/matpaj och självklart vill jag vara medoch kämpa om det superfina priset då jag inte lyckades hitta på någonting bra förra
Jag bodde i marocko 2003-2004 och det var där jag började att lära mig att laga mat. Kom dit som bortskämd 19-åring som aldrig behövt lyfta ett finger hemma och fick lära mig allt en riktig marockansk kvinna bör kunna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.