Lördag - Kyckling som plockmat. Här följer tre kycklingrätter som kan passa som plockmat på festen. 2 pressade vitlöksklyftor. Låt dem dra i minst 20 minuter men. Grilla spetten i 250 grader tills. 2 schalottenlökar. 2 klyftor vitlök. Stek klart i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. 2 schalottenlökar 2 klyftor vitlök
Vad har passerat gomseglet den gångna veckan då. Förutom den omtalade hemmagjorda pizzan som höll på att kosta mig på liv och förstånd häromdagen så har vi ätit lite annat
Appropå semlor var jag med i Aftonbladets Mat&Vins nätversion med min semmelwrap. Under veckansom gått har jag som vanligt jobbat ett par timmar per dag med mitt företag
Pizza är ett bra alternativ tycker jag, och funkar faktiskt vilken dag i veckansom helst. Du kan göra det så lätt för dig som möjligt och använda färdig pizzabotten och tomatsås, eller så ökar du insatserna lite grand och gör en del själv
Den gör alltid succé hos barnen som älskar pasta och den krämiga såsen går hem hos ALLA. Det vill jag visa med denna superenkla – och så goda – vegetariska vardagsrätt som tar ca 15 minuter från start tills det är klart. 2 dl creme fraiche. 2. 2 dl creme fraiche
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. Detta kan vara en gammal goding eller ett nytt experiment, men ett gott bröd som jag tror kommer gå hem hos er alla
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
Dumlekakor (24 st). 200 g smör eller margarin. 12 st dumlekolor. 24 st folieformar (finns att köpa i matbutiken). Sätt ugnen på 200 grader. Rulla till en rulle och skär/dela degen i 24 delar och rulla till runda bollar. i ca 10-12 min. Dumlekakor (24 st). 200 g smör eller margarin. 12 st dumlekolor. 24 st folieformar (finns att köpa i matbutiken)
De här ostbollarna som innehåller flera olika sorters ost och som har blivit rullade i sesamfrön, chiliflakes och krasse är oemotståndligt goda, och perfekta att servera med tandpetare som mingelmat
Som en enda lång härlig söndag. Här bjuder jag därför på ett recept på linsbiffar som håller ihop. Lägg dem i en varm stekpanna och platta till dem lite lätt så att de blir mer som små biffar än för stora köttbullar
tisdag, den 21 juni 2016, kl. 21. Brödet som mättar all hunger Ingredienser 4 dl fil/yoghurt/créme fraich 7 dl mjöl (blanda typ råg, vete, etc. ) 1,5 dl havregryn 1,5 dl solrosfrön 1,5 dl lingonsylt 2 msk bikarbonat 2 ganska stora nypor flingsalt Gör såhär. Sätt ugnen på 175-200 grader å preppa en brödform med bakplåtspapper 2. LIVET 21 juni 2016, kl. 21. 2 msk bikarbonat. 2 ganska stora
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.