Tillagningen är inget man gör på en eftermiddag, jag fick planera allt utifrån när jag kunde ha fått tag i samtliga ingredienser då vissa av dem inte alltid finns i hemmasortimentet
Vilken härlig känsla att få duka upp till middag utomhus förförsta gången i år. Jag är ingen grillmästare precis och det tar sin lilla tid att få grillbädden redo för grillning, men som tur var startade jag i god tid
Jag har haft mina andra vänner över på middag. Tessa, som står med vinglaset i handen, är syster till en god vän jag lärde känna i Amherst under mina utbytesstudier förra terminen
så när vi hade bestämt oss för det köttet fick jag surfa på nätet som en galning bland alla möjliga matsidor och bloggar för att hitta ett gott och ändå relativt enkelt och smidigt recept
Renklippet blir till den förstamiddagen. Häll i en förpackning krossade tomater, en burk crème fraiche, ta i en klick sambal och någon msk tomatpure när du ändå är igång
Så var det äntligen dax för en middagsbjudning i det Atterstigska hemmet. Jag hade hittat ett recept, kladdigt nedskrivet på en lapp i mitt skåp och fick ett svagt minne av en eftermiddag i somras då jag som vanligt satt på kaffebaren och glodde ned i en tidning
De fick tina i kylen under natten så att de var färdiga att laga till dagens middag. Jag använder ett par nypor socker för att bryta den lite sura smaken som blir annars när tomaterna dominerar, smaken blir liksom mjukare och rundare
I går hade vi här hemma middagför 7 vuxna och 3 barn. Fläskfilé3 hela fläskfiléer200 g fetaostca 30 soltorkade tomaterfärsk timjansalt och pepparvitlöksoljaPutsade först filén från alla senor
Detta är den ultimata billiga middagen, och en rätt som min mamma själv kallade för "Fattigmansmat". Ibland vill man ju ha lite känsla av lyx på middagstallriken, även om man inte har råd med det, kanske speciellt till helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.