Tillagningen är inget man gör på en eftermiddag, jag fick planera allt utifrån när jag kunde ha fått tag i samtliga ingredienser då vissa av dem inte alltid finns i hemmasortimentet
Vilken härlig känsla att få duka upp till middag utomhus förförsta gången i år. Jag är ingen grillmästare precis och det tar sin lilla tid att få grillbädden redo för grillning, men som tur var startade jag i god tid
Jag har haft mina andra vänner över på middag. Tessa, som står med vinglaset i handen, är syster till en god vän jag lärde känna i Amherst under mina utbytesstudier förra terminen
Helstekt fläskfile i Whiskeysås4 port600 gr fläskfilesmör till stekningsalt och pepparWhiskeysås2 scharlottenlökarsmör4 msk whiskey2 msk koncentrerad kalvfond(bong)2 dl vatten2 dl gräddemaizena att reda av medGör så härPutsa fläskfilen fri från hinnor och senor. Sätt ugnen på 100 grader och ställ in köttet i ugnen i ca 25-30 minuter tills köttet visar en inner temp på 70 grader. Mixa gärna såsen med stavmixer så blir den blank och slät är den för tunn så red av med 1 tsk maisenamjölutrört med lite vatten
De fick tina i kylen under natten så att de var färdiga att laga till dagens middag. Jag använder ett par nypor socker för att bryta den lite sura smaken som blir annars när tomaterna dominerar, smaken blir liksom mjukare och rundare
I går hade vi här hemma middagför 7 vuxna och 3 barn. PotatisgratängHelstekt fläskfiléwokade grönsakerPotatisgratäng2,5 kg potatis3 gul lök3 dl grädde8 dl mjölk4 dl riven ostSkalade all potatis - phu. Satte in det i ugnen på 150 grader i 2 timmar. In i ugn igen, 200 grader i ca 15 minuter. Fläskfilé3 hela fläskfiléer200 g fetaostca 30 soltorkade tomaterfärsk timjansalt och pepparvitlöksoljaPutsade först filén från alla senor. Ugnstemperatur 200 grader. 2,5 kg potatis. 2 timmar. 200 grader. 200 g fetaost. 200 grader
Detta är den ultimata billiga middagen, och en rätt som min mamma själv kallade för "Fattigmansmat". Ibland vill man ju ha lite känsla av lyx på middagstallriken, även om man inte har råd med det, kanske speciellt till helgen
Denna veckas recept passar utmärkt i en lågkolhydratkost och fokus ligger på middagar. Min plan är att varje vecka lägga upp en veckomeny med recept som jag hoppas kan inspirera och underlätta vardagen för dig
Varför måste man få till en speciell dag för att visa varandra uppskattning frågar jag mig. Visste ni att Alla Hjärtans dag firandet inte kom igång förrän 1960-talet här i Sverige. Kyckling med parmaskinka och balsamsås4 port4 kycklingfiléer, 1 tsk salt1 krm svartpeppar2 tsk oregano4 stora eller 8 små skivor parmaskinka2 dl vispgrädde2 msk balsamvinäger 1 msk konc kycklingfond2 pressade vitlöksklyftorGör så här. Sätt ugnen på 225°. In i ugnen tills innertemperaturen visa 65°C på kycklingen, tas cirka 20-25 min
2 dl gräddfil. 2 dl riven svecia. 2. Häll kvargen i ett kaffefilter och låt rinna av i 2–3 timmar. 2. 250 g blandad grönsallad. 2 dl kokta linser. 2. 2 hela vitlökar. 2 msk smör- och rapsolja. 2. 12 bitar. 1⁄2 dl vetemjöl. 2. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 min. 2 dl gräddfil. 2 dl riven svecia. 250 g blandad grönsallad. 2 dl kokta linser. 2 hela vitlökar. 2 msk smör- och rapsolja. 12 bitar. 1⁄2 dl vetemjöl
En födelsedag är ett bra tillfälle att bjuda hem familjen på en fika eller kanske lite middag. Så blev det i till slut av att vi firade födelsedag, om än något försenat men vad spelar det för roll
Det medföljer ett recepthäfte som är väldigt enkelt att följa eller att ha som inspiration, för det är ju inte ett måste att följa recepten men det är smidigt och det underlättar då rätterna bara tar ca
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.