Vegetarisk* gubbröra är nog ett av mina mest lagade och omtyckta recept. Röran är knappast bildskön, men det kompenserar den för genom att vara jävligt god
Midsommarmaten blev i år en trerätters med tre olika små förrätter och tre små efterrätter. Till varmrätt serverades två olika potatissallader, en varm och en kall, bönbiffar och kokad majs med salt och smör på
På mitt midsommarbord fanns i stora drag. Matjessill Gräddfil Gräslök Hårdkokta ägg Kallrökt lax Nypotatis Köttbullar Prinskorv Janssons frestelse Rökt ål Romsås (färdigköpt som blandas med lika mycket crème fraiche rikligt med hackad dill) Vi var två personer till bords vilket gjorde att de två litrarna med jordgubbar räckte till en formidabel jordgubbsorgie, jag gjorde både jordgubbssylt och saft
Mer midsommarmat. Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1
Havets cheesecake – Cheesecake på kavringsbotten med fyllning av stenbitsrom, creme fraiche, färskost, gräslök och pepparrot garnerade med rullar av rökt laxt, smögenräkor, endivesallad med pepparrotsdipp, citronskivor, machesallad & strösslad med pepprig krasse
29 Jun. 07. 37. Twitter. Facebook. Silltårta - med kräftmarinerad sill + matjessill. 0kommentarer. Blev bara så förbaskat sugen på lite mera Midsommarmat – så jag ”snodde ihop” en silltårta härom kvällen
Idag ska jag och slåss på affären med alla andra som handlar midsommarmat. Fördelen idag är att jag har scanner och slipper (mest troligt) stå i en lååång kö
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.