Ner med det i en burk och ställ det mörkt så det behåller sin fina gröna färg. Fyll upp med olivoljan. Nu när dillkronorna står höga och doftar förföriskt så kan man göra denna goda olja av de som finns kvar efter kräftskivan
Rör ut pulver och citron i ett glas medvatten. En halv tesked bikarbonat och en klyfta pressad citronsaft i ett glas vatten på fastande mage är en gammal beprövad huskur
Hade det inte envisats med att blåsa på fel håll så hade vi baske oss dukat upp kvällens middag på balkongen och ätit där, men vi får väl njuta av den soliga utsikten genom fönsterna istället
Nu är det inte långt till december och då är det saffran som gäller, denna himmelska krydda, så medan gratängen gosade till sig i ugnen svängde jag ihop en sats lågkolhydratsaffransbullar (kan också göras till lussekatter)
Skala och skär potatisen i grova bitar, koka i saltat vatten, häll av vattnet och ånga av. Dessutom välbalanserat med sältan från sillen och syrligheten från löken och sötman från lingonen
Skala och skiva löken. Häll mjölet och ströbrödet i två andra djupa tallrikar. Vänd sillfiléerna i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd
Sen dekorerade jag med frystorkade hallon, riven choklad och citronmeliss. Istället för att göra moussen i receptet så använde jag Ekströms färdiga chokladmousse med crisp då jag hade ett sånt paket i skåpet, supergod
Vi är knappast först på bollen med detta recept, min man och jag. I stället ger det mig ett ypperligt tillfäle attt nämna en av mina budord såsom matbloggare med en viss, om än måttlig, senioritet
Servera med potatis. Vänd sill som man köper i saltlag i mjöl och stek den klar. Stek en hackad lök, häll på grädde, lite salt och vitpeppar och låt koka ihop
4 ca 800 g små potatisar 2 gula lökar 2 msk smör salt och peppar 100 g haricots verts (gröna bönor) 6 salladslökar 2 msk olivolja 1/2 dl grovhackad dill 8 urvattnade salta sillfiléer 1 1/2 dl grovt rågmjöl 2 msk smör 2 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Torka rent och salta väl med havssalt. Stek den saltade laxen på medelhög värme, utan fett tills klar. Snabb att tillaga, salt, lite söt och värmande från wasabi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.