Flera recept på Turkisk mat på mitt sätt finns med i artikeln, bland annat min favorit Saç Kavurma. En som kan glädja sig åt att få läsa min första kokbok LCHF för seniorer snart, är Gisela Askne, som vunnit ett signerat exemplar på en utlottning hos Kostrådgivarna
Ytterligare ett pittabalanserat recept från Maten från min by - ayurveda för din hälsa. Här kommer alltså min tolkning av Janesh Vaidyas champinjonbiffar med gult ris
1 tsk gurkmeja (kan uteslutas men det ger en vacker färg i maten). Tillsätt curry och gurkmeja och fräs allting i 2-3 min. Låt sjuda långsamt i ca 10-15 min. Koka upp och låt småputtra i ca 10-15 min. 1 tsk gurkmeja (kan uteslutas men det ger en vacker färg i maten)
Bryn bitarna gyllene runtom i lite matfett. Fräs dem i lite matfett tills de är mjuka och glansiga. Fräs svamp och paprika i lite matfett tills vätskan har kokat in
Kyckling med cashewnötter, en klassisk thai mat rätt till 4 personer. Hetta upp oljan i en wok på medelvärme och fräs cashewnötterna under omrörning i 2-3 min, eller tills de är ljust bruna. Fräs chilin under omrörning i samma olja på medelvärme i 1 min. Tillsätt hälften av kycklingköttet och fräs under omrörning på hög värme i 4-5 min eller tills kycklingen är genomlagad. Tillsätt paprika, morot, lök samt såsblandningen i woken och fräs under omrörning i 1-2 min. Kyckling med cashewnötter, en klassisk thai mat rätt till 4 personer 1-2 torkade långa chilifrukter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.