Receptet på dessa kakorna kommer från minmoster och tillhör mina favoritrecept på småkakor. Jag brukar göra detta i min matberedare, hälla över det hackade i en annan skål och sen fortsätta med resterande smet i matberedaren utan att diska emellan
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
Då har vi gjort den igen, världens godastefisksoppa med fänkål. Så fick det koka ca 25 minuter. Låta det puttra 15 min ca å så i med de grönsaker du vill ha som bas i soppan. I min soppa använde jag 2 små fänkål, en knippe dill och det gröna på purjon. Ca 15 min. Så häller man på lagom med grädde, ca 2-3 dl, p låter det koka ca 5 min till. De åker i ca 5 min innan man är redo att äta soppan. Ca 15 min. ca 5 min till
Pudra över curry och paprikapulver och låt fräsa med några minuter. Häll på vatten, kalvfond, soja och balsamvinäger och låt koka ca 15 minuter. Tillsätt chilisås och grädde och låt puttra ytterligare ca 10 minuter
Goda utan så mycket salt, för saltgurka är inte min favorit. När gurkplantorna ger så mycket skörd att man inte hinner äta upp allt letar jag fram några gamla recept från förr i tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.