Ingredienser Portioner: 4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 300 g butternutpumpa 200 g savoykål 150 g rökt sidfläsk 3 msk olivolja 1 1/2 l vatten 3 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar 1 burk finkrossade tomater (à ca 390 g) 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 100 g pasta i mindre bitar 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 burk kokta borlottibönor eller vita bönor (à ca 400 g) 1/2 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Recept på fler goda grekiska rätter hittar du HÄR. och recept på goda soppor hittar du HÄR. Inlägget Fasolada- Grekisk soppa dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Skiva svampen. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en gryta med smör. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt buljongtärningen och späd med vatten och mjölk
Soppa är dessutom extra gott den här mörka och kalla tiden på året. Lägg alla grönsaker, även körsbärstomater och vitlöksklyftor (med skalet kvar) på en plåt med bakplåtspapper
Fina alkoholfria alternativ från Kiviks nu på Systembolaget. Kiviks Musteri Årets Skörd Gravenstein, Cox Orange/Belle de Boskoop och Ekologisk äpplemust, 75 cl och 33 SEK
Halvera tomaterna och salta dem på snittytan. Skär tomaterna i bitar och lägg på ett fat. Placera tomaterna på en oljad ugnsplåt med snittytan ner och baka dem i ugnen på 70 grader i 1 timme
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.