11 näve
rostade saltade mandlarVärm ugnen till 70 grader. Halvera tomaterna och salta dem på snittytan. Placera tomaterna på en oljad ugnsplåt med snittytan ner och baka dem i ugnen på 70 grader i 1 timme. Ta ut och låt svalna till rumstemperatur. Hacka persiljan grovt. Gör vinägretten genom att blanda olja, soja, senap, vinäger, honung, sardellkräm, lite av persiljan och riktigt finhackad schalottenlök i en skål. Smaka av med salt, sichuan- och svartpeppar. Skiva silverlöken med en mandolin så du får ut riktigt tunna skivor. Hacka nötterna grovt. Skär tomaterna i bitar och lägg på ett fat. Strö över mandlar, silverlök, resten av persiljan och avsluta med att ringla över vinägretten.
Så var dag ett avklarad och nu är jag igång på allvar. Tillsätt därefter krossade tomater, vatten, buljongtärning och kryddor och koka tills att morötterna nästan är klara
Strimla tomaterna. Varva potatis, tomater, örtkryddor, salt och peppar i formen. 1soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Snittade dom på mitten och sen ytterligare en gång och lägg dom på en bakplåtspappers beklädd plåt (det går säkert utmärkt att bara dela dom en gång också) sprinkla över lite olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Jag kan tänka mig att det blev extra god just för att det var hemmaodlade, nyskördade tomater, men jag har gjort den på köpta också och det var himmelskt gott det med
Det är inte mycket som slår en tomatsoppa gjord på färska tomater. Skär tomaterna i stora bitar. Försök få tag i riktigt goda tomater för det påverkar givetvis smaken massor
De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som påläggpå en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Det här är min mors recept på hemgjord ketchup/chutney som hon gör på egenodlade tomater. Man kan även göra en tomatversion av den nya sommarfavoriten mangochutneysås, som vi kommer fortsätta njuta av inpå hösten och vintern till fläsk och annat kött bland annat
Perfekt som tillbehör till grillat eller varför inte på buffébordet. Jag fick tips om dessa tomater av min vän Jenny och de var verkligen goda och enkla att göra
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 300 g butternutpumpa 200 g savoykål 150 g rökt sidfläsk 3 msk olivolja 1 1/2 l vatten 3 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar 1 burk finkrossade tomater (à ca 390 g) 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 100 g pasta i mindre bitar 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 burk kokta borlottibönor eller vita bönor (à ca 400 g) 1/2 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.