Tomatsallad på säsongens första tomater
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 solmogna tomater
  • 11 nypa salt
  • 11 dl olivolja
  • 11 msk soja
  • 11 msk fransk senap
  • 11 tsk honung
  • 11 tsk sardellkräm
  • 10,5 kruka persilja
  • 11 schalottenlök, finhackad
  • 10,5 dl balsamvinäger
  • 1 sichuan- och svartpeppar
  • 11 silverlök
  • 11 näve rostade saltade mandlarVärm ugnen till 70 grader. Halvera tomaterna och salta dem på snittytan. Placera tomaterna på en oljad ugnsplåt med snittytan ner och baka dem i ugnen på 70 grader i 1 timme. Ta ut och låt svalna till rumstemperatur. Hacka persiljan grovt. Gör vinägretten genom att blanda olja, soja, senap, vinäger, honung, sardellkräm, lite av persiljan och riktigt finhackad schalottenlök i en skål. Smaka av med salt, sichuan- och svartpeppar. Skiva silverlöken med en mandolin så du får ut riktigt tunna skivor. Hacka nötterna grovt. Skär tomaterna i bitar och lägg på ett fat. Strö över mandlar, silverlök, resten av persiljan och avsluta med att ringla över vinägretten.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.