Sikrom på blinie av aubergine med tillbehör – ett experiment med lyckad utgång. Uppdraget var att fixa något som kunde likna en råraka men samtidigt innehöll minimalt med kolhydrater
Men min något stressiga tisdagseftermiddag kröntes dock med gyllene sikrom…sååå gott. Rådgivningsbesök med dottern, hem och byta unge och så läkarbesök med sonen, hem igen och äta pannkaka med ungarna och deras mommo & moffa
Häll upp moussen i glas och dekorera med dillolja, sikrom och räkor. "Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av nässlor, passionsfrukt, krusbär, kiwi och citron
Med den här pannacottan vann jag Mitt köks och Chill outs tävling om bästa mingelrätt. Lägg ett litet ägg av rommen på pannacottan och garnera med lite gräslök
Servera sparrisen medsikrom, smöret och flingsalt. Garnera med finhackad persilja. 75 g sikrom eller löjrom. Lägg sparrisen i kokande vatten, koka 10-15 min till den är mjuk (känn efter med sticka eller en vass kniv). 75 g sikrom eller löjrom
6 1 dl färskost 1/2 dl crème fraiche 1 msk olivolja salt och peppar efter smak 6 st rågcrostini med havssalt och olivolja 100 g sikrom Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smaka av med salt och peppar. Låt sikrommen rinna av i en tät sil. Hetta upp en stekpanna med smör, klicka ut smeten och stek plättarna på båda sidor tills de får en vacker, gyllenbrun färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.