När jag ändå är inne på mellanmålstips passar jag på att lägga ut detta recept som jag testade igår. Det kallas kanske mellanmålsmuffins eller pizzamuffins men utan något som helst mjöl skulle jag hellre kalla dem miniomeletter
Miniomeletter är goda och smarta att äta till frukost om man förbereder dem dagen innan. Jag gör dem i en muffinsplåt och man kan också att göra dem i bullformar eller små skålar
Vispa snabbt samman äggen med Milda Mat 15 %, salt och peppar. Häll i äggstanningen i en smord ugnsfast form och baka i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter (tills den har stelnat)
Perfekt som frukost eller mellanmål till din ögonsten. Om man vill servera denna omlett till lunch går även det bra, servera då med potatis och grönsakspuré
Här kommer dagens snabba middagstips, Röd linssoppa. Och tycker ni att det blir att barnen (eller ni) mest äter massa bröd eftersom man inte riktigt blev mätt på soppa så kompensera med lite Miniomelett
Smått men gott. Och man kan ju (lätt) äta flera av dessa miniomeletter. Perfekt till lunch eller enklare middag, och som ett inslag på en frukostbuffé eller till brunch
Så här års är det synd och skam att inte njuta av den otroligt delikata ramslöken. Den lycklige finner den i sin trädgård, vi andra kan köpa den i välsorterad livsmedelsaffär
De här miniomeletterna kom verkligen till av ett misstag. Jag hade missat att krama ur zucchinin ordentligt till zucchinibiffar med parmesan och insåg att det var läge att göra något helt annat av hälften av smeten
Zucchinbiffar är lätt, fräscht, nyttigt och gott. Men gör inte som jag – min smet blev i lösaste laget eftersom jag slarvade med att krama ur zucchinin
Sötpotatisemulsionen har blivit ett av mina favorittillbehör, inte minst till kött och helst vilt. Jag gör gärna ganska mycket så jag har kvar att servera en annan dag till kyckling eller annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.