På dagens middags meny kommer det inte finnas med Chutney, tror inte det passar till stekt torsk med nypotatis men, efter en grillhelg är jag /vi, familj som gäster helt besatta
Att göra egen mango chutney är superenkelt och blir kanongott, passa på nu när mangon är som finast. Det gör inget om mangon inte är riktigt mogen, eller för den delen lite övermogen, använd 1 eller 2 chilifrukter beroende på hur stark chutney du vill ha. 1 - 2 st chilifrukter. 1 - 2 st chilifrukter
Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. 1-1 ½ kg äpplen i klyftor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Hej. Vilket underbart väder vi haft idag. Sol och vinterkyla. Imorse efter att jag skjutsat min man till jobbet så stannade jag och min lilla bebis till vid slottsparken i stan för att gå morgonrundan
Det här är min mors recept på hemgjord ketchup/chutney som hon gör på egenodlade tomater. Utöver att servera den som ett härligt chutneyliknande tillbehör till grillat eller annat är den också en utmärkt smakgivare till fiskgrytor och andra grytor
These small soft cookies contain no flour and they are sugar-free. Mint Protein "Brownie" Kex. 5 tbsp Nustevia cocoa mint syrup. 0,5 msk Nustevia cocoa mint sirap. 5 tbsp Nustevia cocoa mint syrup. 0,5 msk Nustevia cocoa mint sirap
Jag har förutom basreceptet även haft i 1 tsk pepparmintsolja i smeten. Glasyren är gjord av ca 2 dl florsocker, 0,7 dl mjölkfritt margarin, 0,5 dl kakao, 0,5 tsk vaniljsocker, o,5 tsk pepparmintsolja och 1 msk sojamjölk. 5 tsk pepparmintsolja och
-). Koka på medelvärme i 5-10 minuter utan att röra så mycket. Sänk till låg värme och sätt ner en termometer i kastrullen, låt karamellen/kolan koka tills den nått 140-145 grader för hård kola, eventuellt gör kulprovet (droppa lite kola från sleven i iskallt vatten ta upp den och försök forma den till en kula, och smaka på konsistensen) men rör inte i kolan i det här momentet den står bara och puttrar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.