125 g
jästBörja med pizzadegen; smula ner jästen i en bunke, tillsätt vatten under omrörning. Fortsätt med vetemjölet och en nypa salt och knåda degen ordentligt så att det bildas gluten trådar. Låt sedan jäsa under en duk eller plastfilm i ca 1 timme i rumsvärme.
1 Skär
bort stammen på grönkålen och strimla bladen grovt. Strimla löken och stek den i olja tillsammans med kålen. Salta och peppra.
1 Sätt
på ugnen på 230 grader så den blir ordentligt varm.
1 När
degen jäst klart, kavla ut degen på ett mjölat bord. Kavla degen tunt, ca 3-5 milimeter, och lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Klicka ut creme fraiche på dagen och fördela den jämnt, ta succesivt, det ska vara ett tunt lager av creme fraiche, så använd inte allt.
1 Sprid
ut lök- och kålfräset över pizzan, fortsätt med all ost8, både riven och små brutna bitar ädelsot.
15 små pajer Pajdeg 75 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 1 dl kvarg (1 %) Fyllning 200 g strimlad grönkål eller fryst grönkål (200 g färsk motsvarar 250 g fryst) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 2 ägg 1 dl kvarg (1 %) 1 1/2 dl mellangrädde salt och peppar 140 g ädelost Garnering 1 1/2 dl skållad sötmandel 1 1/2 msk honung 1 1/2 tsk flingsalt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Den här gången får det bli goda pannkakor med fyllning av gräddkokt grönkål, ädelostoch nötter. Kryddblandningen som jag använde kan bytas mot någon annan kryddblandning som du tycker om, och Auran som jag använde kan också bytas mot någon annan grönmögelost om du inte har bekymmer med laktosintolerans
Vi hade ett litet vänmingel med julkänsla, då bjöd vi på en varm och god äppeldryck med glöggkänsla, grönkålschips ochpizzabitarmed grönkål, fikon, mandel och grönmögelost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.