För ett par år sedan så gick jag en “surdegskurs”. Det var ett endagarsevent där en riktig surdegsgubbe (förlåt entusiast) gick all in för att få oss adepter att bli lika frälsta som han var
Nu verkar det som om min envishet äntligen har gett resultat, för denna gång lyckades jag få till ett surdegsbröd som inte bara gick att äta, utan som dessutom smakade riktigt bra
Jag skulle vilja göra allt i den boken och det blir nog mer med tiden, men jag fastnade för detta härliga bröd som är lätt att göra och som smakar underbart
Extra kul att det var ett vin från Kalifornien. När jag googlade på vinet hittade jag dessutom ett DN-recept perfekt anpassat för vinet - "Kycklingfilé med pumpa, morötter och kycklingsky"
All är så klart goda men alla är inte lika goda och riktigt lika nyttiga för min del. Vet att klippta korn är toppen så det är jag extra nöjd med att detta bröd har
Detta, är mittnya och absolut bästa recept. Har ju skrivit recept på muggkaka tidigare, men oj, vad detta är så mycket enklare och godare på alla sätt, dessutom är det bra mycket nyttigare
Lingon… detta “svenska” lilla bär som är gott till så himla mycket. En annan sak som är superbra med detta bröd är att det bakas på bakpulver och bikarbonat
På Rydboskolan i Åkersberga bakas bröd varje dagJag har fått ett fantastiskt fint uppdrag att tillfälligt arbeta i köket på Resarö skola under en månads tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.