Gamla tidningar blir som nya efter några år. Är det något jag aldrig kan göra mig av med så är det just tidningar, när man bläddrar i gamla tidningar tittar man med helt andra ögon och hittar oftast något som man bara bläddrade förbi förra gången, smaken ändras och det är så fascinerande
Att det är glutenfritt, mejerifritt ochvärldsgott kanske också does the trick. Det här är ett av dom mest bakade bröden av er läsare – lingon – och zucchinibröd
Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida. Jag bytte mjölsorten som de har till en blandning av Mix C från Schär och MixWells soja- och glutenfria ljusa basmjöl
Ta ut, vänd upp kakan på ett fat och låt svalna. Rör ner 1 1/2 dl gräddfil och 50 gram smält smör. Blanda 2 1/2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 1 msk kanel och 2 tsk kardemumma och rör ner i smeten
Låt svalna helt på galler innan servering. Vispa äggen och blanda tillsammans med mjölken. Ha sedan i dom torra ingredienserna och blanda till en slät och jämn smet
Helt rätt tänkt – resultatet blev mer än bra. Resultatet blev ett gottoch saftigt hälsobröd. Eftersom fröbrödet tog slut på nolltid var det dags att kavla upp armarna och ge sig ut i köket
Smält smör eller margarin och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Ha kryddorna i smeten, tillsätt därefter växelvis mjöl/havregryn/bikarbonat och det smälta fettet
Ett gott bröd som blir extra saftigt av skållad havregryn och linfrön. Doften, smaken, konsistensen och glädjen över att servera ett bröd man har bakat själv är underbart
Regn och blåst men då får man unna sig att baka något gott till kaffet. Mjuka, nybakade kakor med bär och vaniljsås är en klassisk sommardessert som aldrig går ur tiden
Det blev rågott, helt enkelt. Om pappa hade bakat är jag säker på att han använt det gulgröna guldet även då, men nu är han inte av den kakälskande sorten och därför känner jag som god dotter ett ansvar att plocka upp stafettpinnen och föra familjearvet vidare in i sötebrödsvärlden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.