Strimla kalkonbröstet och marinera en stund med limesaft, soja ochcurry. Då passar det riktigt bra med en het wok och istället för den vanliga, kalla salladen stekte jag den som tillbehör
Ingefärssaft får du genom att riva färsk, skalad ingefära, ochmed rena händer krama ur saften - eller pressa genom en finmaskig sil om du inte vill använda händerna
Tärna kycklingfiléerna och lägg dem i en stekpanna med lite smör, krydda på med hälften av currykryddan, salt och svartpeppar och stek kycklingen så den får färg runt om
Ni kanske kan byta den mot orange eller gul paprika i stället. Häll i limesaft, ingefärssaft (får du genom att finriva och pressa ur saften ur färsk ingefära) och kokosgrädde, och mixa soppan helt slät
Gör gärna en stor laddning av denna och ta med i matlådan. Med ett poäng. Klicka ner currypasta, sambal oelek, soya, ingefäraoch saften från limen i smöret och fräs till en gosig smet
Smält smör i en stekpanna och stek kycklingfärsen. Rör i koriander på slutet och servera direkt. 1 msk röd curry pasta (thaicurry). 1 paprika, i bitar (en halv röd och en halv grön tog jag). Efter några minuter tillsätt den röda löken, kryddor ochcurrypasta, fräs runt i ca 5-8 minuter. Häll i kokosgrädden och låt puttra i 5 minuter. Tillsätt övriga grönsaker och puttra vidare i 5 minuter till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.