Morotsbiffar
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Morotsbiffar med rotselleri ca 8 biffar 500 g morot, fint riven
  • 100 g rotselleri, riven
  • 1 liten schalottenlök, fint hackad
  • ½ msk fint riven ingefära
  • ½ tsk mald koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 4 msk sesamfrön
  • 1 ägg 1 dl vetemjöl
  • ½ dl ströbröd
  • Fräs löken så den mjuknar utan att få färg, tillsätt ingefära och kryddor mot slutet så de får fräsa med så att smakerna utvecklar sej.
  • Rosta sesamfröna i en torr stekpanna så de får en gyllenbrun färg och börjar lukta nötigt.
  • Blanda samman morötterna och rotsellerin med lök- och kryddblandningen, rör ner sesamfröna.
  • Rör ner ägg och mjöl, blanda till en jämn smet och låt den stå några minuter för att sätta sej.
  • Forma små biffar av morotssmeten, vi fick till 8 stycken och stek dom på medelvärme i stekpanna.
  • Servera gärna med en kall yoghurtsås smaksatt med mynta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.