Det har hänt förut, men nu blev det ett glutenfritt filmjölksbröd. Det är både jäst och bikarbonat i det här receptet och jäsningstid, men går fort att svänga ihop och det gillas
Det blir en väldigt knaprig och tjock skorpa som är ovanlig på glutenfritt bröd, brödet ska vara mjukt inuti och ej torrt då har det vart inne för länge
Resultatet blev verkligen KANELbullar med extra allt, Jag påstår inte att bullarna är som "vanliga" bullar, men jag påstår att de är jättegoda och ett riktigt bra alternativ för oss som inte tål gluten
Jamen, hur gott var inte det här brödet. Hur mumsigt som helst med lite smör och en god skiva ost på. Jag gillar fröknäcke, jag gillar pistaschnötter, jag gillar bovete och jag gillar sesamfrön
I det här knäcket har jag använt de härliga teffgrynen från daCarla som egentligen är avsedda för gröt, mensom också gör sig alldeles utmärkt i matbröd
Bovete innehåller förvisso en hel del kolhydrater, men det blir inte så mycket per liten bulle. Vill Du ha ett helt glutenfritt LCHF-bröd, som inte smakar mest bara ägg, så är det här ett väldigt bra alternativ
Mjölsorterna vete, råg och korn resulterar i en smidigare deg med bättre jäsegenskaper, men det finns glutenfria alternativ och smarta knep som ger samma effekt
Det går att skiva tunt, men varenda liten skiva är fullständigt knökafull av bra ämnen som både gammal och ung behöver, Det är fiberrikt och motverkar förstoppning, (som man lätt kan drabbas av när man blir mer orörlig)
Efter middagen idag som mamma lagade kände jag för att baka bröd, hittade ett vanligt brödrecept med gojibär i, men självklart när jag började leta ingredienser fanns ingen fil/yoghurt/kvarg att ha i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.