Den här bjöd jag mina kollegor (som inte alls är bortskämda med kakor) på för ett tag sedan och passade då på att testa ett recept jag haft i huvudet rätt länge
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret och mjölet väl blandat med de torra ingredienserna. Smörj och bröa en långpanna, häll i smeten och strö på kanel och ( kardemumma ) efter eget tycke
Brukar försöka variera både form (kaka, muffins, rutor) då jag lagar morotskaka, och också glasyren. När det gäller sötsaker finns det ett bakverk jag har ett speciellt förhållande med, och gillar liiiite mer än alla andra
Vispa ägg och farinsocker ljust och poröst. Tillsätt olja, morot och fiberhusk, och rör om. Tillsätt finmix, hackade valnötter, vaniljsocker och bakpulver, och blanda till en smet
Kläck äggen och lägg ner i en bunke, klipp dadlarna i småbitar, mixa detta med din stavmixer tills det blir en fin smet och tills dalarna är ännu mindre i storlek
Du kan med fördel blanda i ett rått ägg i hallon och banansmoothien och vill du ha en extra fettkälla är det både gott och nyttigt med kallpressad kokosolja eller kallpressad olivolja
Jag har också bloggat om ett himla gott dadel- och morotsbröd tidigare och häromdagen fick jag för mig att om jag slår ihop dessa två recept så borde det bli en himla god gluten- och sockerfri morotskaka och
Först gjorde jag morotskaka, sedan gjorde jag chokladkaka med den smaksatta havredrycken. Jag lät kakan svalna, bredde på frosting och strödde över kokosflingor, ställde in i kylen för att stelna, och skar sedan kakan i mindre bitar
Tillsätt alla torra ingredienserna, riven morot och oljan i äggsmeten och rör ihop. Tillsätt florsocker och fortsätt att vispa en liten stund efter det
Hitta på och så. Denna gång blev det morotskaka och hujedamej vad gott det blev. Den var inte torr som den originella morotskakan, utan mer kladdig, och det är precis så jag vill ha det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.