Jag börjar nu min tjänst som kokerska/barnskötare på ett litet föräldracooperativägd förskola där ekologiskt, närproducerat är i fokus när det kommer till matlagningen och inget hel- eller halvfabrikat får komma innanför dörrarna
Blanda och låt stå på medelvärme. Fräs lök, vitlök och kycklingfärs. Skiva zucchinin på längden. Lägg zucchini i botten på en ugnssäker form, på med halva kyckllingröran, toppa med halva rivna osten, gör ett lager till
Den påminner lite om moussaka tyckte jag eftersom jag hade i lite kanel i köttfärsen. När min mamma var på besök i Göteborg så gjorde jag denna rätt för första gången och vi båda tyckte att den blev väldigt god
Stek kycklingfärsenpå hög värme under omrörning till ett fint smul. 400 g kycklingfärs. 1 förp tacokryddmix (påse). 400 g kycklingfärs 1 förp tacokryddmix (påse) 1 dl vatten
Sätt grytan på en kall platta. Stek lök, vitlök och färs tillsammans på medelstark värme. Sätt ugnen på 200°C. Grädda moussakan i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Låt gärna moussakan stå ca 10 minuter innan den serveras
Sätt grytan på en kall platta. Stek lök, vitlök och färs tillsammans på medelstark värme. Sätt ugnen på 200°C. Grädda moussakan i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Låt gärna moussakan stå ca 10 minuter innan den serveras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.