13 dl
schalottenlök, fint skuren 4 dl japansk soja 2 dl risvinäger 1 dl socker 1 msk senapspulver salt svartpeppar 2 dl grapeseed oil 1 dl sesamolja 2 dl vattenSkär löken I fina tärningar och spola löken I kallt vatten för att få bort den skarpa löksmaken. Rör ut sockret med risvinägern och blanda sedan de övriga ingredienserna men gå i med oljorna sist. Smaka upp med salt och peppar.
1, Börja med riset. Har du en riskokare så är det helt klart en fördel. Glöm ej att skölja riset 3-4 gånger, inte bara för att rena riset som många tror, du undgår också att riset inte klistrar på samma sätt när det är färdigkokt helt enkelt
1, Börja med riset. Har du en riskokare så är det helt klart en fördel. Glöm ej att skölja riset 3-4 gånger, inte bara för att rena riset som många tror, du undgår också att riset inte klistrar på samma sätt när det är färdigkokt helt enkelt
I fredags var jag med min kompis Linda och hennes kompis Malin på Mr French i Gamla stan. Vi drack rosévin, åt snittar (anklever, löjrom och chiliräkröra) som var supergoda och jag gav mig på att prova ostron
Som ni såg på Facebook igår njöt vi av skaldjur igår där Mr Lobster och Mrs Crab hade huvudrollerna. Jag köpte en hummer och en krabba nu eftersom jag inte åt någon till nyår och även om jag hade gjort det så brukar jag passa på när de rear ut skaldjur efter helgerna
Middag på Miss Voon för att fira semestern. Igår åt vi middag på Miss Voon för att fira att semestern har börjat och det var som vanligt både gott och trevligt
Sedan var det kul att göra en egen sesamdressing. Kycklingspett med nudelsallad och krämig sesamdressing4 port600 g kycklinglårfilé0,5 dl + 2 msk ljus soja2 klyftor vitlök, rivna2 tsk honung1-2 tsk sambal oelekgrillspett1, 5 dl sesamfrön1 ägg2 dl neutral rapsolja2 tsk ingefära, riven250 g risnudlar150 g sockerärtor1 knippe rädisor3 salladslökar1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.