3 dl valnötter 1 dl paprikapuré (stark eller mild) 0,75 dl ströbröd 1 klyfta vitlök, pressad 2 msk citron, saft 2-3 msk granatäpplesirap 1 färsk chili (går att uteslutas om du inte vill ha hetta) 0,5 tsk malen spiskummin salt peppar 2-3 msk vatten olivolja rapsolja
Muhammara. Det här är en av mina favoriter bland mezerätterna som finns på olika restauranger. Perfekt när man då kan göra den hemma och äta när man blir sugen
Muhammaran går bra att frysa, och gör den gärna en dag i förväg så att smakerna hinner utvecklas. Muhammara (kryddig paprikaröra)3 röda paprikor65 g cashewnötter, råa65 g valnötter, råa1 tsk hel spiskummin1 rejäl vitlöksklyfta1/2 tsk chili1/4 tsk rökt salt (annars vanligt salt)1/2 citron, pressad1 msk granatäpplesirap (annars balsamvinäger)Skär runt paprikornas skaft, och dra ut kärnhusen
Här serverar jag kebaben dels med grillade grönsaker (vilket är kutym i större delen av mellanöstern), vitlökssås och den otroligt goda valnöt och paprikaröran muhammara
Muhammara, […]. Urläckra dippsåser som pasar perfekt till fredagsmyset. Ladda med frukt, kex eller grönsaksstavar och mys med en skål fylld med en god dippa
Muhammara. Muhammara. *** I annonssamarbete med Anamma ***. Hej. Glad första advent. Det här året har gått väldigt fort, nu är det bara några få veckor kvar till jul och till nyår och några veckors väldigt välförtjänt semester
Hummus Muhammara Ezme Baba ganoush Missa inte min veganska matsedel- du hittar den HÄR. Jag trodde aldrig att jag skulle ha ett vegansk recept på persiska kebab kobideh på bloggen
Muhammara (eller mhammara) är en paprikadipp som ursprungligen kommer från Syrien. Muhammara fungerar bra som dipp för bröd eller som pålägg, men också supergott tillsammans med falafel
muhammara,. 28 Sep. 16. 46. Twitter. Facebook. Mhammara - Stark valnötsröra. 0kommentarer. När jag åt Mhammara för första gången på en restaurang i Göteborg så blev detta en favorit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.