Gjorde lite kvällsfika idag. Det blev Äppelpaj alá My. Oavsett vilket recept jag bakar efter häller jag alltid en liten skvätt sirap i smeten och på äpplena
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Knäckig rabarberpaj. Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke
Knäckig äppelkaka. Om man ska ha många gäster, eller om man tänker att när man ändå bakar så kan man göra stor sats för att frysa in, då är långpannebak en kanonidé
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj med knäckigt täcke. (Efter ett par dagar i kylen är pajen fortfarande lika god trots att det knäckiga täcket har mjuknat)
Knäckig äppelkaka - Glutenfri. Här om dagen bjöd jag på fika här hemma. Glutenfri, jättegod äpplekaka med äpplen från trädgården och vaniljgrädde till det
På en av mina favorit-inspirationsbloggar hittade jag ett otroligt lockande recept på morots- och jordnötsbiffar, som jag verkligen vill rekommendera er att testa
Äppelpaj med knäckigt täcke. Addes knäckiga Äppelkaka6 pers6 st syrliga äpplen225 gram smör4 1/2 dl havregryn3 dl socker0,75 dl ljus sirap2,25 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulver2 msk mjölkGör så här. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllengul och knäckig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.