4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Häll upp soppan i skålar eller tallrikar och toppa medädelost-crèmefraichen. Skär paprika och morötter i bitar och lägg ner dem i soppan tillsammans med timjan och koriander
Smaksätt crèmefraichemed lite rivet citronskal och färsk hackad timjan att klicka över gulaschen. Gräddfil/crèmefraiche/turkisk eller grekisk yoghurt och bröd, med eller utan smör & ost
Jag blev då sugen på att göra nåt mustigtoch kryddigt med en Marocansk kryddning. På så sätt tar allt smak av varandra och det blir extra smarrigt ochmustigt
Blanda samman crèmefraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen. Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form
Täck hela ytan med den rivna osten. Stek upp detta, salta och peppra. Servera gärna med ett spanskt vin. Lägg kycklingen och baconen i en ugnsfast form, häll blandningen över
Riv skalet från limefrukten men bara det gröna ska med, blanda sedan allt med créme fraiche i en skål och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och tabasco
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.