Mustig köttfärsgryta med bönor
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 stora gula lökar
  • 1 kg blandfärs
  • 1 tetra blandade bönor
  • 1 tetra kikärtor
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 msk skånsk senap
  • 2 dl vitt vin
  • 1,5 dl tomatolja (eller olivolja)
  • 8 bitar soltorkade tomater i olja
  • 2 röda chilifrukter
  • 3 stänger blekselleri
  • 1 burk skivade champinjoner (400g)
  • 2 små burkar majs
  • 2 tetror krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 Kryddor:
  • 12 msk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk ancho chilipulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk torkad koriander
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • salt, peppar1. Hacka gul lök och stek i smör i en kastrull. När löken mjuknat, ha i köttfärsen och fräs den så den får fin yta. Skölj bönor och kikärtor och ha ner i grytan.
  • 12. Rör i tomatpuré, skånsk senap, vitt vin och olja från soltorkade tomater eller vanlig olivolja. Strimla soltorkade tomater och hacka chili och selleri. Ha ner allt i grytan samt champinjoner, majs och krossade tomater och vatten. Ha i alla kryddorna, rör om och lägg på locket. Låt puttra i cirka 30 minuter eller mer. Servera gärna med färsk koriander och ris om så önskas.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.