salt, peppar1. Hacka gul lök och stek i smör i en kastrull. När löken mjuknat, ha i köttfärsen och fräs den så den får fin yta. Skölj bönor och kikärtor och ha ner i grytan.
12. Rör
i tomatpuré, skånsk senap, vitt vin och olja från soltorkade tomater eller vanlig olivolja. Strimla soltorkade tomater och hacka chili och selleri. Ha ner allt i grytan samt champinjoner, majs och krossade tomater och vatten. Ha i alla kryddorna, rör om och lägg på locket. Låt puttra i cirka 30 minuter eller mer. Servera gärna med färsk koriander och ris om så önskas.
Scans grillkorv med choritzosmak (denniskorv) passar jättebra. Bönorna kan bytas ut mot kikärtor. Tillsätt det i grytan med tomatpure, vatten, tomater och buljong
Det här är väl egentligen en sorts chili con carne, även om jag inte valt att kalla den så eftersom det är lite mer medelhavskryddning än vad chili con carne brukar ha
Det blev en mustig mexgryta med svarta bönor tillsammans och hembakta majstortillas. Det är det som är så bra med maträtter, man kan ofta bara ta vad man har hemma och på så sätt skapa magi i köket
Späd med ytterligare mjölk om det verkar torrt. Servera med valfritt tillbehör. Fräs köttfärs, lök, vitlök och champinjoner i smör tills det blir lätt brynt
Servera med bröd. Ha ner bönor, majs, tomatpuré och krossade tomater. Smaka av med kryddor och låt det puttra ihop under ca 10 minuter. 1 burk(ar) borlottibönor , 400 g. 1 burk(ar) kidneybönor , 400 g
Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
Fräs färsen smulig tillsammans med strimlad purjolök. Till middag igår testade jag ett nytt recept på en smarrig köttfärsgryta som jag gjorde lite het och kryddig
Blev verkligen så gott, med massa goda smaker. Skippa för guds skull inte syltlöken som ger ett härligt "crunch" tillsammans med kyckligen och paprikan
Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet. Blanda krossade tomater med tomatpuré, socker, salt, peppar, paprikapulver, vatten, vin och fond och häll i grytan
persilja att garnera med. 800 g lövbiff smör att steka i 4 msk tomatpuré 3 dl vatten 3 msk koncentrerad oxfond 2 msk kinesisk soja 1 dl vispgrädde 3 dl crème fraiche flingsalt persilja att garnera med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.