När termometern har uppnått den kritiska punkten (det brukar ta ca 15 – 20 minuter för en bit på dryga 1 kg) tar jag ut köttet och slår in det i aluminiumfolie
Det känns verkligen som att husköpet närmar sig och det känns så pirrigt och spännande. Det är därför jag hatar att ha bil när man bor inne i stan – parkeringen är åt helvete
I helgen bakade jag en glutenfri citronmarängpaj som ockås blev mjölkfri. När man tar det igen. Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. I år har vindruvorna på mina två vinstockar mognat så pass att jag kan skörda, och idag har jag fått låna en saft-maja av våra grannar
När man bakar goda raw brownies med nötter, kakao och banan. Den här stunden, när dagsbruset tystnat, godnatt pussarna är utdelade och endast spotifylistan med vinterfavoriterna och ljudet från datorns tangenter studsar över köksbordet - är min
Gissa om jag blev smått vild och galen. Min sylt blev ganska lös, men du som vill ha en fastare sylt med mer marmeladkonsistens tar antingen mer syltsocker eller pytsar också i en halv flaska pektin på slutet och låter koka med några minuter
Stek biffarna i smör, när de vänds krydda med svartpeppar och lite chilipowder. Stek biffarna i smör, när de vänds krydda med svartpeppar och lite chilipowder
När man bakar de godaste chokladmuffins och har mjöl i datorn. Jag tycker fortfarande att böcker och handskrivna block är det bästa och mest praktiska när man ska leta efter, och använda recept - även om böckerna numera ofta får ge vika för datorn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.