För övrigt har det varit en skön helg med H, med sconesfrukost och äppelpajsfika, vilsamma stunder och mera aktiva timmar i ett av stadens shoppingkvarter
Finns ju så mycket gott man kan baka med dessa bär. Vänd ner den malda mandeln och vinbären. Har tyvärr ingen egen vinbärsbuske att tillgå men väl en kollega som gärna servar mig med bär från sin trädgård
Trött bloggerska här idag så nu blir de en kopp kaffe med den sista biten av just den här pajen, slå sig i soffan och kika på husdrömmar och Jordskott, Har ni sett den serien
Närman bakar en glutenfri rabarberkaka med kanel och har hela helgen framför. I skafferiet hittade jag glutenfria havregrn, lite mandelmjöl och maizena som åkte ner tillsammansmed ägg och smält smör
Närmanhar en budapest med hallon att servera. Har ett litet speciellt förhållande till just Budapestbakelsen då en av mina bästa vänner hade den som sitt favoritbakverk och bad mig baka en sådan till honom när han låg på sjukhus
När du fått en fin majonnäs smaksätt med vinäger, senap och salt tills du får den smaken du vill ha. Om man vill kan man blanda ut en del majonnäs men en del creme fraiche och smaksätta med vitlök och/eller lite lime så har du en god ailoi
Närman bjuder på kaka med havtorn och choklad och har fredagsyra på rälsen mot Stockholm. Jag började så klart genast googla recept med detta nyttiga och c-vitaminrika bär, och föll för en kaka med cholad och tänkte att havtornets sura smak måste gifta sig fint tillsammansmed choklad
Margaretatårtan är en klassisk tårta med mördegsbotten, sockerkaksbotten fylld med hallonsylt, vaniljkräm och toppad med ett galler av mandelmassa och färska bär
Idag har de dock regnat men det känns faktiskt bara skönt att få en mellandag och mysa inne och pyssla med sånt som manhar lagt åt sidan närman hellre har velat njuta av det fina vädret
Kanske är det så att man får tänka till lite för att laga något gott som inte kostar skjortan, lite framförhållning så man inte står där med antingen en trist falukorvsring eller en galet dyr bit pepparbiff
ka "Boston Butt" i bit som man grillar på låg temperatur med rök under lång tid. Kom ihåg att fylla på med briketter och rökflis under tiden och ta dig en kall öl medan grillen sköter jobbet, det har du förtjänat
Det där med att ta fotografier på bakverk närmanhar gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Jag har gjort min egen variant på Casablancatårtan och använt hackad daim i glassmeten mellan de spröda marängbottnarna som sedan toppas med vispad grädde och banan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.