Mixa nässlorna med vitlök och mandel. Späd med oljan och mixa ner osten. Nässelpestomed mandel2 L nässlor 1 dl mandel 1 dl rapsolja 1 vitlök 1 tsk salt 2 dl riven parmesan Skölj nässlorna väl och koka dem sedan i lättsaltat vatten ca 5 min
Det började med att jag redan förra och förrförra våren läste i allsköns mattidningar om hur fantastiskt gott och hippt det var med nässlor framåt vårkanten
Serien eget kretslopp hemma - nässlor hela sommarenDen här goda nässelpeston kan du göra på lite grövre nässlor nu när de börjar skjuta i höjden - eller så kan du köpa en burk av Husmor Lisa på Bondens egen Marknad i Vaxholm nu på lördag, Jag underhåller mitt nässelbestånd genom att låta det växa i kanten av grönsakslandet och få tillgång till lite gödsel
Plocka nässlorna med omsorg, så de t ex inte är i ett dike där det kör mycket bilar osv. Noterade en hel del brännässelskott, vilka jag har plockat några och testat att göra nässelpesto - himla gott
Till våren plågar jag gärna mina nära och kära med nyttiga nässlor, som t. Mixa de gröna bladen tillsammans med mandel, vitlök och salt, häll på olivolja till en bra konsistens
Smula över fetaosten, gräslöken, solroskärnorna. Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnornamed lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan
Här är några med smak av solroskärnor. Visst känns det lite extra lyxigt med hembakat bröd. Blanda vetemjöl, bakpulver, solroskärnor och salt i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.