Oavsett om du brukar äta vegansk mat eller inte så är den här grytan alldeles fantastiskt god. Extra gott blir det att servera den med krämigt kokosris
Ingredienser Portioner. 10 75 g smör 200 g digestivekex 400 g färskost 1 dl florsocker 1 burk hasselnötskräm (à ca 350 g) 2 dl rostade hasselnötter ev 50 g nougat till garnering Lägg till i inköpslistan
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka mandlar och hasselnötter grovt, lättast att göra i en matberedare. Blanda alla ingredienser i en stor skål och rör runt
Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form. Blanda alla ingredienser till. ostkakan och häll i formen. Grädda ca 1 tim och 15 min, tills den stelnat och är gyllene
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka nötterna till aningen mindre bitar. Blanda alla torra ingredienser. Blanda gräddfil och mjölk i en separat skål, tills det har samma konsistens som filmjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.