Tårtbotten. Vispa äggen skummiga (ca 8 minuter), tillsätt socker och vispa ytterligare ett tag. Rör försiktigt ner mjöl, malda hasselnötter, riven choklad och bakpulver
En enkel och god tårta som kan frysas och sparas inför födelsedagar och andra festligheter. Vid födelsedagar har jag haft ett stort antal på lut i frysen, klara bara att toppa med grädde och mandeln
Värm ugnen till 150°. Mal nötterna och blanda dem med sötningmedel. Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skum och vänd försiktigt ned i nötblandningen
Nöttårta med chokladkräm emellan. På Annandag Påsk fyllde jag år. 25 eller vad det var. ) Jag tänkte att denna gången så skulle jag bjuda på kaffe och tårta
Vispa ägg o socker poröst. Mal nötterna. Blanda nötter och bakpulver. Häll i sockersmeten o blanda väl. Häll i en smord form, gärna med löstagbar botten
Glutenfri nöttårta. Det här är en seg och knaprig nöttårta, som att döma av hur vältummad sidan med receptet i farmor Annas gamla anteckningsbok är måste ha varit en av hennes favoriter
Blanda mjöl, bakpulver och malda nötter. Vispa ägg och socker poröst. Koka upp matfett och grädde och tillsätt den heta blandningen till äggsmeten under kraftig vispning
Då vad helgen här och som alltid vill man mysa till det och äta något gott. Idag tänkte vi därför bjuda på en nyttig choklad och nöt tårta som är gluten- och mjölkfri
Tårtbotten. Vispa äggen skummiga (ca 8 minuter), tillsätt socker och vispa ytterligare ett tag. Rör försiktigt ner mjöl, malda hasselnötter, riven choklad och bakpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.