För övrigt har det varit en skön helg med H, med sconesfrukost ochäppelpajsfika, vilsamma stunder och mera aktiva timmar i ett av stadens shoppingkvarter
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en pajpå resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Vad jag gillar med både kladdkaka och den här cremen är att man undviker både det kemiska bakpulvret och det läskiga gelatinet, bara helt naturliga ingredienser
I alla fall testa att baka den här pajen med ett tunt mandelskal, len citronkräm och ett fluffigt marängtäcke, är helt säker på att du kommer att älska den och jag själv önskar innerligt att jag hade en bit kvar i kylen
Ni som känner mig vet ju att jag gärna petar in sötsaker så snart jag kan. I synnerhet bilder har ju en tendens att läggas på hög så framöver ska jag rensa rejält bland alla mat- och bakningsbilder – för hur många halvdana bilder behöver man egentligen på en och samma paj
Hoppas att du snartlägger in receptet på gjutjärnsbrödet, är mycket nyfiken. Tempereingen gör att chokladen krymper något så att skalen lossnar från formen och att chokladen blir blank och fin
Slå den varma sockerblandningen i fin stråle över äggvispet och vispa med elvisp tills den svalnar. När man delar recept på festivalbakelse med hallontryffel, lakrits och chokkladmousse och är på väg in i rutiner igen
Nästan så man skulle starta en bokklubb och bjuda in lite folk på tilltugg…. Jag bjöd ju på små cupcakes med lavendelfrosting och jordgubbe för ett tag sen
Kommer ihåg att jag på trädgårdskafeet i Oskarshamn serverade mandelmusslor med citronkräm och lakritsgrädde som en variant på de traditionella smakerna
Perfekt att ha pålager i frysen och bara värma på när tillfället kräver. Vädret är, i alla fall här nere i skåne, ganska ombytligt och temperaturen långt lägre än vad man förväntar sig av en sommarmånad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.