Täck bunken med ett lock och låt jäsa i ungefär åtta timmar. Till sommarens alla räkfrossor och hösten kommande kräftskivor kan det vara fint att göra baguetter
Vrid baguetterna lite lätt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Träning och PW med en vän har jag också hunnit med sen har jag fixat en del i provköket
3 g jäst [3 krm]. 350 g vatten, kallt, [3,5 dl]. 450 g vetemjöl special [7,5 dl]. 10 g salt [1,5 tsk]. Deg3 g jäst [3 krm] 350 g vatten, kallt, [3,5 dl] 450 g vetemjöl special [7,5 dl] 10 g salt [1,5 tsk]
Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper och vänta tills ugnen är varm. Vill tipsa och fantastiskt goda övernattenjästa baguetter, perfekta om man vill ha nygräddat bröd till frukosten och vill göra det lite smidigt för sig
Fyra baguettermed litet råg (rippat av Jan Hedh). Jag är rätt så förtjust i baguetter. Det var levain som fick mig att börja med brödbakandet för några år sen
Smöra baguetten, lägg i röran och garnera med sallad, gurka, tomat och paprika. Antingen kan man blanda ner baconet i röran eller lägga ovanpå röran i baguetten
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (ej maskin). Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med en bakduk eller plastfolie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.