Du har nu en naturellfärskost som du kan smaksätta fritt efter eget huvud. Nästa gång jag tillreder färskost ska jag prova att smaksätta med pepparrot, kantarellmjöl eller klippt persilja
Att göra egen färskost och smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör. Att passa på att göra färskost medan ramslöken står i backen är ett måste för mig
Ingredienser Portioner. 20 1 l filmjölk 3 dl gräddfil Smaksättning 10 soltorkade tomater 5 urkärnade, svarta oliver 5 urkärnade gröna oliver 1 kruka basilika 2 pressade vitlöksklyftor salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Färskost gjord på turkisk yoghurt. 3 stora färskostbollar. 3 stora färskost. Lättgjord färskost. Ett enkelt recept utan massa konstigheter, resultatet blir en fantastiskt god och krämig ”ost”
) 200 gr philadelphia färskost ( vitlök ). Forma osten med en sked till bollar och frys in. Panera därefter bollarna i ströbröd sen ägg och sen ströbröd igen
2 dl cashewnötter (naturella). 2 dl cashewnötter (naturella). En suveränt god "ost" som passar toppen på en bit fröknäcke, eller som dipsås för att nämna några exempel
Att göra sitt eget fröknäcke är ju ett perfekt alternativ till att köpa det som är från Risenta. Dessutom tror jag att det är en av de saker som alla som äter LCHF någon gång har gjort, för det är ju så makalöst gott
Gräddfilsost. Koka upp mjölken på medelvärme i en kastrull. Sänk värmen, tillsätt gräddfil och salt och sjud varsamt under ständig omrörning, tills vätskan delar sig i ostmassa och vassle
Pepparrot, gräslök, vitlök, örter, chili, kardemumma, kummin, valnötter, svartpeppar, soltorkade tomater, oliver eller ät den bara naturell med lite flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.