Joråsåatt, nu vart det köttbullar. Tänkte göra mos till det, men det fanns bara fyra potatisar kvar, så det fick bli ugnsrostade rotsaker till köttbullarna istället
Prövade även en Nils Oscar Jubileum 15 (nr 11022). Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Lite mejerier funkar men Nils har lite känslig mage så försöker att inte överdriva. Här kommer ett recept på ugnspannkaka som är en av mina barns favoriter
ex Nils Oscar Kalasöl. Skär bogen i fyra bitar och gnid in med salt, socker, peppar och vitlök. Lägg köttet i plastpåse och marinera i kylen över natten
Nils sa något imorse som fick mig att tänka till lite också. Hej på er. Idag är det 17 år sedan jag klarade min uppkörning och tog körkort men inte nog med det, det är ju också kanelbullens dag
En Nils Oscar-IPA passade fin, fint. Pintxos är en ny bekantskap för mig, men nu när jag läst på vet jag att det är små tapasliknande tilltugg från Baskien, ett litet område mellan Spanien och Frankrike, som nästan alltid har en bas av tunt bröd
Nils var lite deppig för det är första september och därmed officiellt höst enligt honom och visst är sommaren kanske slut men solen skiner och himlen är klarblå
Här har vi ändrat mycket sen Nils Började för ett och ett halvt år sedan. Tomat BrödKrossade tomater 1000 grBagerisikt 900 grVetemjöl 800 grMaltsirap 140 grJäst 150 grOlivolja 50 grSalt 35 grBasilika 7 grTimjan 4 gr Blanda allt förutom salt ca 6 min i med saltet efter det och kör ca 2-3 min till
För min egen del blir det i mycket en repris av förra sommaren med Värmlandsbesök - i år spelar fantastiska Västanå teater Nils Holgersson - en vecka på västkusten med våra Lulevänner, och några dagar med svägerska och svåger i Torekov
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.