300 g grädde, vispad 50 g smör, brynt och saltat 2-3 g malen kardemumma, grovmalen 180 g dinkelmjöl (vetemjöl går lika bra) 2 dl vatten, iskallt 200 g grädde, lättvispad till servering
) Denna gången har jag rotat i mina norska gamla rötter och gjorde skoleboller (skolbröd) Minns att vi nästan alltid åt de när vi hälsa på mormor på sommarloven innan vi flytta upp till Värmland
Idag önskade min tjej pannkaka helt out of the blue och här är ett recept på "lapper" som det kallas här i norge, en pannkaksliknande matbit som är god som dessert eller ha i väskan som nödlösning om du har griniga barn pannkaka
Idag så passar det perfekt att bjuda på något Norskt och en hyllning till min Mamma Karin som inspirerat mig till att jobba med mat, för hon har alltid skämt bort vår familj med vällagad mat, närodlat och hemlagade sylter, safter, gurkor
Fjäll och vinter är en god kombination och själva bor vi vid Norska gränsen ett par dagar och låter dagarna fyllas av så mycket utomhus som vi bara kan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.