Istället för kanelbullar så gjorde jag skoleboller, inser idag att jag behövde justera mjölmängden drastiskt än det jag använde förra gången och det är ju lite kruxet när man bakar med glutenfritt mjöl och mäter med mått istället för att gå på vikt
Om man da ikke har planer om å lage skoleboller med egenprodusert vaniljekrem. HER har jeg skrevet litt utfyllende om grunndeigen jeg bruker til søt gjærbakst
När min sambo gick i gymnasiet, så fanns det ett skolbageri och där köpte han ofta skolbröd. Det är ett vetebröd med vaniljkräm i mitten och som sedan doppades i en florsockerblandning och kokos
Idag önskade min tjej pannkaka helt out of the blue och här är ett recept på "lapper" som det kallas här i norge, en pannkaksliknande matbit som är god som dessert eller ha i väskan som nödlösning om du har griniga barn pannkaka
Idag så passar det perfekt att bjuda på något Norskt och en hyllning till min Mamma Karin som inspirerat mig till att jobba med mat, för hon har alltid skämt bort vår familj med vällagad mat, närodlat och hemlagade sylter, safter, gurkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.